Avatar uživatele
anonym

Děláte si doma své likéry, vína, různé lektvary pro dobrou náladu či pro zdraví?

Pište názvy, receptury snad někdy jindy 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, anonym před 3047 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

zjentkův-
tygří dech
stěnolez
těžký hrb
chromý úd
and zjenkovo oči puči
..mělo to bejt očipuči, ale znělo to jako nějaká japonská pomůcka k lovu křepelek.

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

Já nic, protože už nepiju jen si namíchám drink
ze sodovky a Imoly to je energy drink, aby mě
nakopla na dobrou náladu k rozbalení dárků a
večeři u sestry a vše krásně dopadlo 😁

Ale dřív, když jsem pila, tak hódně vaječňáku padlo
a ten nebyl namíchanej byl koupenej a bylo to moc,
moc, moc, flašek během vánoc vážně kolik jsem jich
jen já sama vyžahla strašně mi chutnal a asi mi bude
chybět, když ho teď sestra přede mnou bude mít nalitej
ve štamprli a bude si ho ucucávat áchjo mňam mňam :((

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

No zjentek je očividně dobrý prdélista, ale na otázku neodpověděl. Já jsem jakési pokusy kdysi měl, ale dál jsem je nerozvíjel. Výjimkou zůstává domácí vaječný „koňak“ podle vlastního receptu, ve Slezsku nazývaný „ajerkuňok“. Dodnes nejlepší kalorická bomba. Ty sračky ze superhyper stojí za kulové.
Můj děda pravidelně vyrážel na jaře na mladé smrky a uždiboval jim ty světlejší výrustky, nacpal to spolu s krystalovým cukrem do pětilitrové sklenice od okurek a výsledkem byl neuvěřitelný sirup.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Teď už ne. Dříve jsem zkoušel občas něco. S oblibou jsem dělával vlastní višňovku. Teď už jen vyjímečně občas nějaké bylinkoví tinktury

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

já ne, ale mamka dělá bezinkovej likér :{)> obzvlášť teď v zimě přijde vhod

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dělám jen rychlovaječňák – 1/2 l rumu
1 Salko
1 Tatra
…zamíchat, vypít 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Babička dělá jeřabinový likér. Já dělám vaječák.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Tahle lepidla nedělám, ale nechávám si pálit meruňkovici a hruškovici.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BANAN93

Jako menší si pamatuji, že jsem ucucával vaječný likér – jestě bez přidaného alkoholu :D – teď už všichni vyšilujou i z klasických příprav. Třeba jsem dnes zabil 3 kapry a kompletně vykuchal ..... když jsem pak strojil stromeček tak na mě babička ze spoda volala ať je jdu ještě nakrájet na podkůvky, přestože když jsem je kuchal venku na stole, tak své dva kapry nařezat na podkůvky nechtěla :D Takže bych měl běžet od strojení stromku a zase si naparfémovat ruce rybím odérem :D

Myslím, že za chvíli uteču do baru :D

Upravil/a: BANAN93

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

„rybízovka s okenou“ vlastní recept.

PROČ?

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Manželka o Vánocích pro ten náš babinec připravuje koňak do něhož namísto vajec používá vanilkový pudink. Prý chutná dobře a není tak kalorický. Já občas vylupnu ochtlíka řecké pětihv. metaxy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Kepler, kéž by to tak mohla bejt legrace ..ale není

před 3046 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

kepler – zjentek je „prdélista“ hihi.

před 3046 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

ale já jsem na holky, tak trochu respektu pumík, jasný?

před 3046 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Pumíku promin

před 3046 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

nelez v řiť, prdelisto!

před 3046 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Do pr… tady asi došlo k nedorozumění. Já prdélistou myslel člověka se smyslem pro prdel, jako srandu. Na buzny mám jiný výraz. Tak sorry.

před 3045 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek