Jak se nakládá s ostatky zvířete? U člověka se zavolá praktická lékařka nebo záchranka a pohřební služba.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? mojitek, johana 56, hanny 2, Nikkol, briketka10, anonym, Mrs.problem před 3141 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud je to domácí mazlíček, tak se truchlí. Malá zvířata jako křečky , morčata, andulky, kočky a psi si většina majitelů zakope doma na zahrádce. U větších zvířat, jako je kůň kráva, prase, a podobně se musí zavolat kafilérka, která zvíře odveze a zpracuje.
Každé zvíře se po smrti stává nebezpečným, biologickým odpadem a podle toho by se s ním mělo zacházet.
0 Nominace Nahlásit |
Doplňuji odkaz od Sůwy-dle pokynů OVZ se pohřbívání psů řídí hmotností uhynulého psa.Já chovám pejsky velikosti poníka ale do kafilerky bych je nikdy neposlala.Ptala jsem se proto na "úřadě" a byla mi sdělena max.váha do které je možno psa pohřbít .Zároveň mi bylo ale sděleno: "Ale kdo by to kontroloval a dodatečně vážil,že?"A tak se podle toho řídím....:D
Doplňuji:
Pokud vlastníte koně,může být pohřben na vašem pozemku,za dodržení určitých podmínek,které sdělí OVZ. Zde několik odpovídajících uvedlo nesprávné informace.
Upravil/a: anonym
9Kdo udělil odpovědi palec? mojitek, anonym, Sůwa, briketka10, anonym, skrz, anyone, aIice, Lukas H. 72
před 3141 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pohřbení zvířete a to i na vlastním pozemku je upraveno zákonem, aby byly dodrženy hygienické předpisy:
http://www.agroweb.cz/…
Bohužel jsem tuto smutnou povinnost měla vloni na chalupě a vykopat v suché jílovité půdě hrobeček do 80 cm bylo značně namáhavé i když jinak velký nebyl ;-(.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Tak jak říká Drap, malý kusy jdou pod zem, tam není potřeba nikoho obtěžovat. Ty větší halt jdou zase ke zpracování > http://www.liveleak.com/…
Koloběh života.
Doplňuji:
Reuef: genální kočkolet, kde se to dá koupit? :)
* (kam se na tohle hrabe nějakej plyšák z heureky ;)
Upravil/a: bolak
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, barnajka, briketka10, Weirdquestio
před 3141 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?barnajka Nahlásit |
kocourka s kočičkou mám pohřbeného na zahrádce, křečka taky..
a to video od bolaka byl názorný příklad, proč nekupuju hamburgery bléé !!
0 Nominace Nahlásit |
U malých zvířat zůstává rozhodnutí na majiteli. Vlastní či zprostředkovaný pohřeb, likvidace péčí veterináře (jeho kontaktů) ap.
U hospodářskýc (velkých) zvířat je ze zákona nutné nechat to příslušné organizaci. Rovněž záleží v těchto případech na tom, proč a jak zvířata uhynula, neboť se dají zpracovat i jiným, užitečnějším způsobem.
Praxe
0 Nominace Nahlásit |
Když zemře drobné zvířectvo (obzvlášť domácí mazlíček), tak se najde plácek, kde to nikomu nebude vadit, a tam se mrtvolka pochová. Optimální je, když to může být na vlastním pozemku.
U hospodářských zvířat se to takto řešit nesmí. Měl by se zavolat veterinář, který určí příčinu smrti zvířete (vyloučit infekci apod.), a mrtvola zvířete se zlikviduje v kafilerii.
0 Nominace Nahlásit |
také mám zkušenost se zakopávání kočiček v humně :)
Kamarádce nedávno umřel kůň, dali jej na kremaci, poté si můžou zakopat popel :)
2Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10
před 3140 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Asi vím co máš na mysli a oni pro něj přijeli? Nebo jste ho museli odvést? To nevím jestli bych zvládla.
My ho máme doma, takže takový problém to není. Horší to je, když zůstane tělo a kremace se neudělá. To se potom řeší pro mě nepřijatelným způsobem.
To je pro majitele těžké, když se nemůže pořádně rozloučit a nebo uložit tělo (popel) kam chce.
My máme také po kremaci kočky. Máme urnu a já jsem ráda, že vím, kde tělo skončilo. Nechtěla bych zažít, že nevím kde je.