Avatar uživatele
Zlatý

Čím to je, že chléb po delší době ztvrdne, zatímco sušenky změknou?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

těsto na chléb neobsahuje žádný tuk ,kdežto těsto na cukroví, sušenky se bez tuku neobejde

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tvrdost pečiva zásadně ovlivňuje obsah vody. Sušenky jí obsahují po upečení podstatně méně než chléb, a jsou tedy tvrdší. Jejich struktura ale způsobuje, že se z nich voda pomaleji odpařuje, a naopak snáze vodu ze vzduchu pohlcují. Právě to je důvod, proč při běžné teplotě a vlhkosti vzduchu na rozdíl od chleba měknou.

Vlastní zdroj

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 880
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 468
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 372

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.