Avatar uživatele
Zlatý

Čím to je, že chléb po delší době ztvrdne, zatímco sušenky změknou?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

těsto na chléb neobsahuje žádný tuk ,kdežto těsto na cukroví, sušenky se bez tuku neobejde

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tvrdost pečiva zásadně ovlivňuje obsah vody. Sušenky jí obsahují po upečení podstatně méně než chléb, a jsou tedy tvrdší. Jejich struktura ale způsobuje, že se z nich voda pomaleji odpařuje, a naopak snáze vodu ze vzduchu pohlcují. Právě to je důvod, proč při běžné teplotě a vlhkosti vzduchu na rozdíl od chleba měknou.

Vlastní zdroj

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.