Avatar uživatele
Spartaboy

Ztratí bylinkový čaj svoje účinky, když do něj dám cukr?

Koupil jsem si meduňku v sáčcích, prostě běžný čaj. Sladili byste si nasbírané bylinky? A proč ne? Selský rozum mně říká, že ta bylinka se přece nikam neztratí. Ale nevím.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, df před 376 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Bylinkové čaje se nesladí, aby měly nejlepší účinek. Bylinky pijeme, aby nám pomohly, ne aby nám chutnaly. Lepší než čaje jsou ale tinktury, mají vyšší účinnost.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Bylinky by se měly sladit přírodními zdroji: např. medem, stévií, javorovým sirupem apod. Zkus ho vypít neslazený, zrovna meduňka má příjemnou chuť a dá se také velmi rychle zvyknout na pití neslazených čajů. :-))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Podle mě ne, ale bude o něco méně účinný, i když ti bude více chutnat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Osobně si nemyslím, že by cukr něčemu vadil. A pokud někdo říká, že když sladit, tak jen něčím přírodním, jako třeba medem, tak to si myslím že z pohledu účinných látek je blbost. Klasický cukr je téměř čistá sacharóza, Hnědý cukr není tak vyčištěn a jsou v něm další rostlinné látky. Med v sobě má směs cukrů (fruktóza, glukóza, sacharóza, maltóza) a pak další látky z nichž některé jsou biologicky aktivní, takže je i vyšší riziko nějakých interakcí. Ta sacharóza je tam tak jako tak. Chápu ten kulturní pohled - med je přírodní a zdravý, zatímco cukr je chemické zlo, ale podle mně to nemá reálné opodstatnění.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Avatar uživatele
mimamocz

Příspěvek smazán administrátorem.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření