Avatar uživatele
bauerlukin

Zneškodnění MO na ovoci a zelenině vlažnou vodou?

Dobrý den, překvapuje mě jak blízko, podle mě, jsme nemocem jako je žloutenka. Totiž, to když vidím v supermarketech potraviny, na které si může každý sáhnout. Mám pocit že na těch potravinách, konkrétně třeba na zelenině a ovoci se mohou zachytit mikroorganismy, které poté nejdou smýt vodou, jak to dělá spousta lidí,i já. No, a o nebaleném pečivu snad ani nemluvím. Ale zajímalo by mě jestli se ty mikroorganismy, třeba hepatitidy zneškodní když na ně zhruba pět vteřin pouštím vlažnou vodu. Díky

Zajímavá 0 před 660 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Edison

Další, co se honí za sterilitou? Jen do toho... Zničíš si tak imunitní systém. Ano, čistota... ale... s MÍROU!!! I imunitu je třeba trénovat a připravovat na nové kmeny sajrajtů. Vše vě věcí EXPOZICE.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

To těžko, na ně musíš se silnějším kalibrem než s vodou. Ale nejhorší je pohled na ty opatlané hnusné vozíky před obchody: na plastech mikroorganismy bují nejlépe: různá madla, držáky, úchyty- všechno je z plastu. Na skle nebo kovu mikroorganismy neporostou, zato plasty milují.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Na dezinfekci používám roztok CDS2. Není jedovatý a nesmrdí - odpaří se beze stopy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Když pouštíš zhruba 5vteřin važnou vodu na ovoce či zeleninu, určitě tí MO nezlikviduješ. Možná z těch rohlíků, ale taky aspoň 10 vteřin.
Na ovoce a zeleninu je lepší octová voda.

https://www.flowee.cz/…

https://www.google.com/…

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bauerlukin

Dobře, díky.. Jen bych se chtěl ještě zeptat, jestli ten ocet, respektive octová voda můžu používat na více jednotlivých kusů ovoce a zeleniny, a jak dlouho ta voda s octem vydrží, než ji vyliju kvůli zápachu a zkaženosti.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví