Avatar uživatele
anonym

Vysvětlíte rozdíly a využití: Zakysaná smetana, smetana na vaření, smetana na šlehání, sladká smetana?

Dobrý den, uměl by mi tu prosím do bodů někdo popsat a rozvést jaký je rozdíl mezi těmito smetany a jaká k čemu slouží?
1.Zakysaná smetana
2.Sladká smetana
3.smetana na vaření
4.smetana ke šlehání

Rozdíly a využití: Zakysaná smetana, smetana na vaření, smetana na šlehání, sladká smetana

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Locko77 před 2491 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Odpoveď byla označena jako užitečná

  1. Záměrně zakysaná smetana, výhradně mléčnými bakteriemi. Dá se nahradit běžnou smetanou a troškou octa.
  2. Sladká smetana – neznám, snad je název kvůli rozlišení od zakysané.
  3. Má obvykle 12 % tuku
  4. Má obvykle 30 až 40 % tuku, dá se z ní udělat šlehačka.

Použití je dáno tím, co přikazuje konkrétní recept. Ale smetanu na vaření běžně nahrazuju tou ke šlehání. Není o mnoho dražší a když třeba zahušťuju omáčku, výsledkem je mnohem jemnější chuť.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Kepler děkuji za odpověd, zde přikládám odkaz ke sladké smetaně: http://www.co­opclub.cz/vyrob­ky/smetana-sladka-12-tuku-2/

u te jedničky se zeptám ještě, jakou běžnou smetanou to lze nahradím?
kdyžtak odkaz na výrobek, děkuji

před 2491 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

To co je v odkazu je smetana na vaření. Ale kysaná smetana je lepší, než sladká smetana + ocet.

před 2491 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Takže tou běžnou smetanou co jste psal jste myslel sladkou smetanu?
Sladká smetana je tedy smetana na vaření…
A jestli rozumim kysaná je zkráceně zakysaná

před 2491 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Dříve se smetana prodávala ve skleněných půllitrových lahvích se staniolovým víčkem.

Víčko bylo označeno červenými pruhy, jeden druh byl ozbačen jedním širokým pruhem, druhý několika (3 ??) slabšími.

Jedna byla smetana na vaření, druhá smetana kávová. Lišily se % tuku.

Ale které označení bylo pro kterou si už nepamatuji.

před 2491 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Kysaná = zakysaná. Nikoliv zakysaná je sladká, ať už na vaření nebo ke šlehání. Někteří výrobci mají prostě „smetanu“ a nepíší ani sladkou, ani na vaření. Určující u sladké smetany je vždy tučnost, to viz výše Kepler.

před 2491 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek