Avatar uživatele
majda1974

recept na knedle

Potřebovala bych nějaký výborný a osvědčený recept na knedle,( přílohové k jídlu)které by byly nenáročné na přípravu a přitom byly zkutečně dobré.Pokazím úplně každé,tak potřebuji poradit,co opravdu zvládnu.díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3954 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Džanička

Chlupaté knedlíky.(cca 2-3 porce)
Na 2 housky nakrájené na kostičky přidáme 2 syrové na jemno nastrouhané brambory,jedno vejce,sůl,pol. nebo hr. mouka.Místo ní může být i strouhanka,jsou pak lepší.Vaříme asi 8 minut v osolené vodě,a já dělám dvěma lžícemi velké noky,to vaření musíte vyzkoušet,podle toho jak velké noky uděláte,já už to mám v oku.Knedlíky jsou výborné,už doma nevařím jiné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kenyrts

Hrnkové knedlíky,
Suroviny:
2 vejce
2 rohlíky
1 hrnek polohr.mouky
1 hrnek mléka
máslo

Postup:
Smícháme rohlíky nakrájené na kostičky s moukou,mlékem a vejci(můžeme přidat nasekané bylinky podle chuti).Čtvrtlitrové hrnky silně vymažeme máslem a asi do 3/4 naplníme těstem(pozor,těsto vyběhne),vložíme do kastrolu s vodou,aby sahala asi do 1/2 hrnků a od začátku varu vaříme 30min.Vhodné jsou ke všemu,jako obyč knedlík-omáčky,pečená masa...

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
roentgen

Můj osvědčený recept na hrnkové knedlíky, jsou báječné, nic na nich nepokazíte a jsou úžasné, všem chutnají, navíc se domnívám, že vrcholem kuchařského umění je doma připravený knedlík:

Suroviny:
200g hrubé mouky
2 rohlíky (ne čerstvé)
250 ml mléka
2 vejce
sůl, máslo (nahrazuji Ramou Culinesse)

Postup:
Na plotnu dám vařit vodu, na nejmenší výkon hořáku, vody tolik, že při ponoření čtyř hrnků (0,25l) hladina dosahuje tak max. do 3/4 hrnků.
Čtyři hrnky vymažu Ramou culinesse (resp. máslem) a vysypu hrubou moukou. Mám je nachystané, voda vaří.
Do mísy dám mouku a na kostky nakrájené rohlíky, promísím. Do hrnku dám dva oddělené žloutky, vlažné mléko, sůl a rozkvedlám. Dám stranou. Ze dvou bílků (zbylých) se špetičkou soli ušlehám tuhý sníh. Rohlíky s moukou zaliji směsí žloutků a mléka, promísím a opatrně vmíchám tuhý sníh.
Vzniklou směsí plním čtyři vymazané a vysypané hrnky, tak do všech stejně. Směsi je +/- tolik, jak velká byla užitá vejce, tím se ale nezatěžujte.
Hrnky postavte normálně do hrnce a vařte 30 min., na nejnižším stupni výkonu, během vaření poklici NEZVEDEJTE!!!
Potom vytáhněte z hrnce na prkýnko, nechte lechce vychladnout a knedlíky vyklopte, díky vysypání moukou to jde snadno, a ihned nakrájejte na plátky, aby se uvintř nesrazily.

Zkuste, uvidíte, že budete max. spokojená. Je s tím práce, ale jsou bez kypřícího prášku a i bez droždí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
alenka901

Houskový knedlík vařený v mikrovlnné troubě
Ingredience:

2 rohlíky z minulého dne,
1 dl mléka,
polohrubá mouka na kvásek,
1/2 balíčku droždí (balíček je 42 g),
3 dl polohrubé mouky,
sůl,
2 PL oleje,
2 dl mléko,
1 vejce.

2 rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy.

1 dl vlažného mléka smícháme s droždím a polohrubou moukou, na teplém místě necháme vzejít kvásek.

3 dl polohrubé mouky nasypeme na rohlíky v míse, osolíme.

2 dl vlažného mléka rozšleháme s 1 vejcem a 2 PL oleje, vlijeme na rozkrájené rohlíky s moukou a řádně proděláme. Na teplém místě necháme kynout pod čistou utěrkou, (ani ne po 30 minutách jsem začala vlnit). Těsto se bude zdát řídké, přidala jsem 2 hrstky mouky, ale ne více...pak by knedlík byl příliš tuhý.

Toto množství je na dvě misky či vyšší 1/4 litrové kónické hrnky, které naplníme něco přes polovinu obsahu...protože vařením v mikrovlnce knedlík nabude. Misky či hrnky se musí vymazat olejem.

Další variantou je obsah vložit do 2 mikroténových sáčků, následně do hrnečků, stále myslet nato, že obsah nabude...takže vyšší a sáček nezavazovat, jen volně položit.

Vařit na 750 W 4 - 6 minut. Po 4 minutách jsem kontrolovala, skutečně to chce 6 minut.

jsou báječný

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření