Avatar uživatele
Zlatý

Proč se po nalití dělá na pivu pěna?

A u jiných nápojů ne.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Našla jsem, že pěnu způsobuje kyselina uhličitá, která se přidává k pivu. Někdy se přidává i glycerín - pivo pění značně, případně další látky.

Podle stránky Pivo.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Zřejmě to bude tím,že je při výrobě přidáván kvas ,nebo se mýlím?


Avatar uživatele
Stříbrný

Při výrobě piva dochází ke kvašení cukru na alkohol jako vedlejší produkt kvašení je kys. uličitý. který uniká z nápoje a strhává sebou obsažené látky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 901
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 513
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 463
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.