Avatar uživatele
Zlatý

Proč se po nalití dělá na pivu pěna?

A u jiných nápojů ne.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Našla jsem, že pěnu způsobuje kyselina uhličitá, která se přidává k pivu. Někdy se přidává i glycerín - pivo pění značně, případně další látky.

Podle stránky Pivo.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Zřejmě to bude tím,že je při výrobě přidáván kvas ,nebo se mýlím?


Avatar uživatele
Stříbrný

Při výrobě piva dochází ke kvašení cukru na alkohol jako vedlejší produkt kvašení je kys. uličitý. který uniká z nápoje a strhává sebou obsažené látky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.