Avatar uživatele
Registrovaný

Proč se dává do těsta ocet?

V receptu na těsto je napsán i ocet, proč?
Aby těsto bylo křehké?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ocet ovlivňuje tažnost těsta - důležité především u závinů.
Někdo přidává i do kynutého těsta vedle mléka i trochu vlažné vody s kapkou octa, podporuje to růst kvasnic.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Ocet se přidává do těsta,proto aby krásně "TÁHLO".


Avatar uživatele

Hlavně do listového. Ano,aby bylo křehčí.


Avatar uživatele
Stříbrný

Já ho tedy nedávám do žádného těsta, ale dává se často právě do listového, protože nedlehčuje. totéž platí i o ostatních druzích těsta, proto zníněné "snazší tažení".
Já do listového dávám místo octa bílé víno.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1178
Zlatý annas 1060
Zlatý hanulka11 986
Zlatý marci1 665
Zlatý Kepler 614
Zlatý iceT 544
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 474
Zlatý quentos 450
Zlatý mosoj 400

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.