Avatar uživatele
Registrovaný

Proč se dává do těsta ocet?

V receptu na těsto je napsán i ocet, proč?
Aby těsto bylo křehké?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ocet ovlivňuje tažnost těsta - důležité především u závinů.
Někdo přidává i do kynutého těsta vedle mléka i trochu vlažné vody s kapkou octa, podporuje to růst kvasnic.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Ocet se přidává do těsta,proto aby krásně "TÁHLO".


Avatar uživatele

Hlavně do listového. Ano,aby bylo křehčí.


Avatar uživatele
Stříbrný

Já ho tedy nedávám do žádného těsta, ale dává se často právě do listového, protože nedlehčuje. totéž platí i o ostatních druzích těsta, proto zníněné "snazší tažení".
Já do listového dávám místo octa bílé víno.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1010
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 381

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.