Avatar uživatele
pusso

Bramborové těsto

Co do těsta na bramboráky,aby nesčernalo a kde to sehnat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5064 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Když těsto zčerná, určitě to není na závadu. Je to tehdy, když brambory mají hodně vody. Četla jsem rady na různých serverech.

  1. Přidat do těsta trochu octa nebo
  2. zakysanou smetanu – to mám vyzkoušené, dávám mléko nebo
  3. brambory večer oškrábat, umýt, zalít studenou vodou a dát do ledničky. Druhý den je scedit, osušit, nahrubo nastrouhat, osolit, nechat odstát, opět scedit. Přidat vajíčka, mouku, česnek a koření.

Zdroj: http://www.la­buznik.com/re­cipe.php?ID=21421
a Štastné ženy.cz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

Pokud těsto nezpracujeme a necháme na další den, přidáme do něj trochu octa (asi lžičku) – těsto tak nezčerná.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kočíčí

Ahoj stačí zalít trochu mlékem.

Zdroj: kočičí

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tata

Ono záleží na tom které těsto máte na mysli. Pokud budete připravovat bramborové knedlíky klasické, tady z vařených brambor, určitě vám nezčernají. ale pokud chcete připravit knedlíky chlupaté nebo jiné knedlíky s přídavkem nastrouhaných syrových brambor, tam pomůže přidat trochu mléka ihned po nastrouhání. Přesto nebudou tak světlé jako klasické knedlíky z vařených brambor. Naopak chlupaté knedlíky by měli bít trochu šedivé a někdy při rozkrojení mají nádech do modra. Ale nebojte se tak to má být.

Zdroj: maminčina kuchyně

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek