Avatar uživatele
Registrovaný

Jak zachovat bramborákové těsto cca. 2-5dní, aby mi brambory nezčernaly?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Z nastrouhaných brambor vymačkat vodu a přidává se mlíko,aby brambory nezčernaly působením vzduchu,ale teda fakt nevím,jestli vydrží tak dlouho.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

2-5 dní,musí zčernat vždy.


Avatar uživatele
Registrovaný

No, jestliže je to bramborákové těsto tak z toho udělej bramboráky,hotové zabal do alobalu a dej je do mrazáku,to dá rozum,ne.Proč těsto skladovat 2-5 dní,tomu nerozumím


Avatar uživatele
Bronzový

Černat to bude vždy a norma hygieniků mluví cca o hodině.Ale - nedávno jsem četl nabídku koření firmy GURM-EKO ,která nabízí koření na bramboráky a píše,že při jeho použití těsto nečerná.Ovšem jak dlouho - je tam ten škrob. To by to těsto muselo být ve tmě a ve vzduchoprázdnu,což hloupost.Já běžně dělám bramborák na objednávku jako minutku.


Avatar uživatele
Bronzový

stačí trochu octa a zaprášit moukou na povrchu,ale 5 dní je fakt dost dlouho

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Jednou mi těsto zmrzlo po rozmrazení bylo ku podivu jedlé.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 377

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.