Avatar uživatele
karbo

Jak na bramborák?

Ať dělám co dělám,prostě doma neudělám tak chutný bramborák jak bych si představoval.Někdo dává cibuli,někdo ne,někdo přidává krupičku nebo strouhanku,mléko atd.,někdo smaží na oleji,jiný na sádle,ale ať použiju cokoliv prostě to není chutné ani křupavé (podle mě).Prý to může být i tím,že jak to smažím a čuchám to.Pokuste se vyjádřit,třeba mě inspirujete a konečně budu spokojený.Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, flodur, elektrikář před 4692 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
flodur

Toto je nejjednoduší a nejkřupavější bramborák co jsem dělal.

Zdroj: http://dolcevita.blog.cz/0710/ten-nejkrupavejsi-bramborak

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
niobe

Tak si uvařte něco jiného :o), nejlepší řešení… :o)Nebo poproste maminku :o)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
chose

Nesmíš zapomenout na česnek,majorán­ku,pepř,sůl,va­jíčka,trochu mléka na kůrku a hlavně na nastrouhané brambory,můžeš přidat i zbytek vařených a na rozpáleném sádle opéct.Výborné je k tomu kysané zelí!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
SETH

Když jsem přinucena dělat bramborové placky, používám velmi jednoduchý recept: oloupat a nastrouhat kvalitní brambory, solit a pepřit podle vlastní chuti. Přidat česnek (já dávám sušený – ale opatrně, stačí opravdu malinko).
Dále jedno nebo dvě vajíčka a tolik hladké mouoky, aby vzniklo ne příliš husté těsto.
Smažím vše na rostlinném oleji. Bramboráčky dělám malé – těsto nabírám polévkovou lžící a na pánvi tak vyrobím zhruba tři placičky.
Potom je třeba hlídat, aby se usmažilo dostatečně – nepřipálit zejména okraje a nenechat střed syrový. Odsaju tuk z placek ubrouskem nebo kuchyňskými utěrkami a co zachráním před „ochutnávači“, podávám s čerstvou krájenou zeleninou.
Pro mne je to jídlo dietní, protože mi většinou zbude jen ta zelenina.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
rybíz

Já dělám bramboráky odhadem, ale na váhu je to asi takhle: 700 g syrových nastrouhaných brambor (půl nahrubo,půl najemno),100 g hladké mouky, vejce, sůl, pepř, majoránka,česnek ( dle chuti a síly česneku, já asi 10 stroužků), trošku mléka ( nemusí být).Místo třetiny až poloviny brambor je možno dát cuketu. Udělat středně tuhé těsto (přisypat mouku, popř. vejce), rozetřít lžící na pánvi. Smažím na oleji. Chutnaly všem. Dobrou chuť!

Zdroj: mé zkušenosti

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Wanny

Já do bramboráku dávám na půl strouhané brambory a vymačkanou cuketu, jinak klasika, pepř, česnek, sůl atd, jsou jemnější a křupavé a když do těsta ještě nakrájíš uzené na kousky, tak to nemá chybu,vyzkoušený recept.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Do bramboráku dát trochu mléka vejce a málo mouky, a dávat jen slabounkou vrstvu.Na sádle jsou o hodně lepší.Nezapomenout kousek cibulky sůl pepř a marijánku a nešetřit česnekem.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek