

anonym
Jak správně loupat brambory??
Zajímá mě, jak se správně loupou brambory, na sucho nebo ve vodě a proč??
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 0
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 3716 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Odpovědi:


Osobně si myslím, že je to víceméně jedno. Snad ty namočené se loupou trochu lépe.
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3716 dny


Teď už loupej brambory jen na sucho nebo umyj a uvař ve slupce. Namáčím vo vodě nové brambory, když mají ještě šupinky a snadněji se pak seškrábnou.
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3715 dny


Podle mě se loupou pouze brambory, uvařené ve slupce. Buď za horka, nebo za studena, podle toho, k čemu je potřebuješ. Brambory syrové se t zv. škrábou. Ranné namáčíme ve vodě, později pak nasucho, například pomocí škrabky.
- Udělit odpovědi palec 0 Kdo udělil odpovědi palec? gillan, fortin
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3714 dny


loupat ve vodě je největší blbost, brambory do vody uvolní vitamíny. Ty potom spinavou vodu slejes a das je do nove, jenze vitaminy si vylila. Zasadne loupat na sucho a vkladat do teple vody na uvareni. Nebo uvarit ve slupce a pak oloupat. :-)
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3714 dny


Uvařené brambory se mají loupat bezz vody, kulatým nožem, jde to krásně od sebe. Ve vodě by se moc máčeli a můžou se rozleptat vodou. a také vitamíny by se nám vymáčely,jestli ještě po vaření nějaké zbyly. Jinak podle nových způsobů se mají vařit bramory v páře, aby netratili např. vitamín C.
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3711 dny


Je to jedno jestli ve vodě nebo na sucho. Hlavně je nejdřív očisti od hlíny, ta potom mezi zuby křupe.
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3692 dny
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření
- Loupání brambor (3 odpovědi)
- Jak nejlépe očistit (oloupat) rebarboru? Dík. (3 odpovědi)
- V jakém období je nejlepší tepelně upravovat a potom konzumovat rebarboru? (1 odpověď)
- Jak vařit brambory ve slupce, nemám-li kartáč na omytí? (5 odpovědí)
- Jak na bramborák? (7 odpovědí)
- Jak udělat kokosovou mouku? (1 odpověď)
- Používáte doma při vaření batáty? (4 odpovědi)
- Jsou obložené chlebíčky českou specialitou? (5 odpovědí)
- Co přesně je perníkové koření? (7 odpovědí)
- Jaký je rozdíl mezi kávovou a čajovou lžičkou? (3 odpovědi)
- Jak dlouho se přibližně vaří brambory? (8 odpovědí)
- Jak dlouho se vaří čočka? (8 odpovědí)
- Jak se dělá poleva na věnečky? (7 odpovědí)
- Zahuštění guláše chlebem? (6 odpovědí)
- Jak na opravdu měkké vepřové maso? (řízky) (7 odpovědí)
- Co vařit k obědu? (9 odpovědí)
- Kolik gramů váží jedno vajíčko? (4 odpovědi)
- Co je to brzlík? (3 odpovědi)
- Jak upravit hovězí maso, aby bylo měkké? (5 odpovědí)
- Co je to vepřové karé? (1 odpověď)
- Co jíst při průjmu? (5 odpovědí)
- Co je to prdopeč? (9 odpovědí)
- Cukr krupice? CO to je? Čím se to dá nahradit??? (6 odpovědí)
- Jaký je český ekvivalent pro mouku all-purpose flour? (3 odpovědi)
- Jak dlouho vařit klobásu, aby byla fajna? (8 odpovědí)