Avatar uživatele
Bronzový

Proč je/není sojový lecitin zdravotně závadný, když neprojde procesem fermentace?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

I když sojový lecitin neprojde procesem fermentace, "používá se používá v potravinářském průmyslu jako emulgátor a také při výrobě doplňků stravy. Sójový lecitin se účastní všech životně důležitých pochodů v těle. Má důležitou úlohu při dodržování zdravých jater a nervového systému. Je považován za velmi dobrý zdroj cholinu, důležité složky mozkové chemické látky acetylcholinu, který hraje významnou roli v řízení paměti a svalové činnosti. Díky své emulgační schopnosti má lecitin vliv na zmenšování velikosti tukových částí v krevním oběhu. Příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi a tím i proces arteriosklerózy."

"Jeho užívání napomáhá ke snížení hladiny cholesterolu v krvi a krevního tlaku, působí pozitivně na paměť a klouby, urychluje regeneraci, zlepšuje využitelnost proteinů. Dalším příznivým efektem užívání sójového lecitinu je zrychlení metabolizmu a podpora redukce podkožního tuku."
http://www.soja.cz/…
http://www.soja.cz/…

Podle jeho významu pro člověka nebude zdravotně závadný.

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1711
Zlatý mosoj 1517
Zlatý marci1 1343
Zlatý annas 1047
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý gecco 799
Zlatý briketka10 743
Zlatý quentos 731
Zlatý iceT 572
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.