Avatar uživatele
Zlatý

Proč je lepší dolít čaj horkou vodou než ho ohřát v mikrovlnce?

Aspoň mi to tak bylo řečeno, ale nechápu to. Je to tím, že mikrovlnka zničí případné vitamíny v citrónu? Nebo to má jiný důvod? Dík.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Je ho víc.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

taky ho ještě můžeš ohřát na plotně a to je taky dobrý a ne-li lepší ;)


Avatar uživatele
Zlatý

To je rozšířený blud, že mikrovlnka ničí vitamíny i vše ostatní.
Někdo kouknul pod mikroskopem na jídlo ohřáté v mikrovlnce a prý bylo "mrtvé".
Ale nezaznamenala jsem zkoumání jídla či pití ohřátého "klasicky".


Avatar uživatele
Pokročilý

Netuším kdo ti takovou hloupost řekl, ale znám desítky lidí, co si ohřívají v mikrovlnce čak, kafe, mlíko a nikdo nikdy neříkal, že by bylo hnusný apod nesmysly.


Avatar uživatele
Registrovaný

Protože je z mikrovlnky hnusný a nedá se pít - vlastní zkušenost.


Avatar uživatele
Bronzový

Já mám hrnek položený na radiátoru, abych pořád nemusel lítat k mikrovlnce... :D

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

talka

Kura: SOUHLAS

Avatar uživatele
Zlatý

ReHu

Vitamíny v citrónu zničí teplota bodu varu.
Ale......jak dlouho je citron utržený ze stromu??? Tam už moc vitamínů, ne-li žádný stejně není.
Ubývají každou hodinu po utržení, omytí i studenou vodou atd.
A to u všeho ovoce i zeleniny.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.