Avatar uživatele
Zlatý

Používáte znova ke smažení použitý olej?

Já ano, v omezené míře, hlavně po smažení hranolků. Nerozehřívám až ke kouřivosti. Pokud je to po něčem v trojobalu, musím jej zcedit přes jemné sítko. Nebo si myslíte, že je to nezdravé?

https://pixabay.com/…

Odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Tak v zásadě pokud olej nepřepálíš, lze ho použít opakovaně. Problémem jsou částečky uvolněné potravy (třeba mouka či strouhanka aj. ), které pokud jsou opravdu malé, tak je sítkem neodstraníš. Ty velmi rychle "zuhelnatí" a tento proces zcela zkazí olej. Možnost je filtrovat olej přes papír, ale to je na dlouhé lokte (leda bys měl možnost podtlakové filtrace - Büchnerka atd.). Chuťově je lepší zneřáděný olej vyměnit za nový, ze zdravotního hlediska je to na tuty. ;) :D


Avatar uživatele
Zlatý

Dříve ano, když jsem měla místo friťáku malý kastrůlek a používala IVU,
nebo jiný tuk, nebylo třeba ho vylévat ztuhl v lednici a nepřepaloval se
tolik. Dělala jsem v něm hranolky nakonec smažák a pak vyhodila do
novin :)


Avatar uživatele
Pokročilý

Používám,ale pouze jednou.Striktně:)


Avatar uživatele
Stříbrný

Nikdy.
Smažím pouze na sádle (2 řízky někdy na másle), po použití likviduji.
Smažím zřídka, fritovací hrnec (olej) nepoužívám.
Hranolky se u nás nejí, max. 2x v roce, pak pečené v troubě.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1235
Zlatý annas 1120
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 710
Zlatý Kepler 703
Zlatý iceT 556
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 481
Zlatý quentos 456
Zlatý mosoj 406

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.