Avatar uživatele
Zlatý

Můžou se byliny macerovat ve sladké vodě?

..jakože tu převařenou vodu nejprve osladím, aby se cukr fajně rozpustil a pak, po částečném vychladnutí, do ní dám macerovat nějaký byliny. Nepokazí tento postup nějak ten výslednej sirup?

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud nebudeš maliny (pevnou složku) po macerování vyhazovat, je to jedno...
;-)
Jen - lépe je svařit až oslazenou vodu, odstraněním pěny při varu roztoku odstraníš nečistoty z cukru.


Avatar uživatele
Stříbrný

Já bych to nedělal. Na všech rostlinách žije spousta kvasinek, ve sladké vodě se rychle nastartuje kvašení.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Emefej - nemají sirupy tak vysokou koncentraci cukru, že kvašení ´nehrozí´?
;-)

Avatar uživatele
Stříbrný

Emefej

Jo, v nasyceném roztoku kvašení moc nehrozí. To je sice pravda, ale do nasyceného roztoku se toho moc nevymaceruje.

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

Souhlasím - ale pokud se ´to´ macerované posléze nevyhazuje , nevadí to...
;-)
Cukerný roztok naruší buňky malin a ty pak stačí rozmačkat (namixovat...)...
;-)

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.