Doplňuji:
Já vím, že to jsou komety, tak hloupá nejsem, proto jsem napsala „padá“
do uvozovek, protože se tomu tak říká..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Katusa, beer před 5395 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Samozřejmě že to souvisí s naší planetou, ale také s celou sluneční soustavou a objekty, které do ní vstupují. Padající hvězdy nejsou komety, jsou to drobné meteority, které žhnou až v atmosféře (kometa žhne ve vesmíru a do atmosféry se vůbec nedostane, protože letí daleko od Země). Komet vídáme za rok jen několik, meteoritů v atmosféře vídáme tisíce.
Když kdysi před miliony až miliardami let došlo k rozpadu některých vesmírných těles (třeba nárazem planet či měsíců do sebe), vznikla z nich jakási drť, která tvoří obří pásy… Tato drť se stále pohybuje po eliptické dráze, neboť ji udržuje gravitační síla Slunce. No a v létě se Země dostává do takové polohy, že vlastně tomu dlouhému pásu vesmírné drti vletí do cesty a nám pak spousta těch drobných úlomků shoří v atmosféře.
Napsal jsem to hodně zjednodušeně, ale princip jsem zachoval.
| 0 Nominace Nahlásit |
Nepadaj hvězdy, ale letěj komety!!!
v létě se spíš líp ,,vidí'' do vesmíru… Nijak to nesouvisí s naší
planetou!!!
|
0
před 5395 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Meteorický roj Perseid, neboli padání hvězd v srpnu mohou nabídnout na noční obloze zajímavou světelnou show. Perseidy zdánlivě vylétají ze souhvězdí Persea. Říká se, že když padají hvězdy, máme si něco přát a to se pak vyplní.
|
0
před 5395 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek| annas | 5282 | |
| Kepler | 2867 | |
| Drap | 2726 | |
| quentos | 1815 | |
| mosoj | 1594 | |
| led | 1400 | |