Avatar uživatele
Bronzový

Lze charakterizovat chuť francouzských vín podle oblasti?

Stačí mi pro pochopení jednotlivých rozdílů ochutnat z každé oblasti- Burgundsko, Rhona, Alsasko...- jedno dvě vína a dále počítat s tím, že z té a té oblasti je víno takové a makové, nebo to nejde? Nemám na mysli ony povídačky o "vůni jablek a chuti hrušek", ale o plnosti/jemnosti vín- že tato oblast dává těžká vína a chci-li jemnější, musím do jiné oblasti... Nebo když budu stát před plným regálem pro mě neznámých Bordeaux, tak i kdybych před tím ochutnala několikero různých, tak budu stejně ztracená?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

..."Stačí mi pro pochopení jednotlivých rozdílů ochutnat"... - nestačí - abys dokázala nuance chutí rozeznat (a definovat), musíš mít předtím ´něco nachutnáno´...
;-)
..."Nebo když budu stát před plným regálem pro mě neznámých Bordeaux"... - budeš "stejně ztracená"...
;-)
Velmi pravděpodobně budeš (po nějakém základním ´proškolení´) schopna rozeznat vína těžší a lehčí, ale jako laik na určení oblastí zapomeň...
;-)

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 937
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.