Boucháte se někdy pěstí do hlavy a říkáte: "Jsem já to ale vůl!" A dotklo by se vás to, kdyby vám to řekl oprávněně někdo jiný?
https://www.freepik.com/…
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Ndkdmdjsk, L.G. před 511 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Eh, ty pařeze ... - CO to na nás zkoušíš? Nezaspals trochu dobu? Časy kdy se konala sebekritika (nejlépe před nastoupeným kolektivem) jsou již pryč, stejně jako parní stroj, sekeromlat a přežvykování kožek, aby byly měkoučké. Ale chápu tě, ty vzpomínky na mládí... ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že jsem. Netvrdím, že za kterékoliv situace, ale zpětně sám na sebe často hledím sebekriticky. Myslím, že to není nic neobvyklého.
0 Nominace Nahlásit |
Přesně, jak píšeš. Často si nadávám. Ale pokud by někdo vynadal mě nebo ke mně byl kritický, tak by se mě to buď dotklo anebo bych nad tím musel dlouho přemýšlet.
0 Nominace Nahlásit |
Ne, přehnanou sebekritičností netrpím, za mě to dělá manželka, často slýchávám: "Jak jsi starej, tak jsi blbej."
0 Nominace Nahlásit |
Jsem velmi sebekritický, až mi lékař málem diagnostikoval depresivní psychózu.
0 Nominace Nahlásit |
Že jsem vůl, nebo magor, to už jsem si párkrát řekl, stalo se občas, že jsem něco "zkonil". A dotklo by se mně, kdyby mi to řekl oprávněně někdo jiný? Asi jo, ale záleží na tom, kdo by to byl.
0 Nominace Nahlásit |
Sám k sobě určitě. A pokud je kritický někdo ke mně a uznám že oprávněně, rovněž kritiku přijmu. Ovšem občas dojde k rozporu, zda je tato kritika oprávněná (zejména od mé ženy). :-)))
0 Nominace Nahlásit |
Od sebe samotnýho je kritika nejkritičtější, z okolí pokud je konskruktivní ok, sice nenadchne, ale ok, no a pak ta poslední forma - destruktivní kritika, ta mě rozpalí do neprříčetna, příkladmo když kdokoliv vezme na přetřes vaši přednost a umocní je ve slabost, pak je reakce explozivnější než epidemie 🙂
Jednou se mi stalo, že jsem si řekl, že jsem vůl a to jsem ještě tehdá býval sebekritický. Od té doby, co mi narostly parohy, dávám si pozor. Nerad bych se nazval vagínou tzv. vulgárně, aby se to ještě změnilo no ženská s parohama, to by snad ani nešlo.