Avatar uživatele
Usoman

Jíst nebo nejíst během požívání tvrdého alkoholu? Popřípadě jak se stravovat.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Lamalam před 1999 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Alesh

Léta provádím v tomto směru výzkum. Během řady pokusů se jeví jako ideální se před konzumací alkoholu najísti, ale ne bezprostředně před touto konzumací, neboť to tělo již nestihne natrávit. Optimální strava je tučného charakteru, též je dobrá i zelenina.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Každý to praktikuje jinak. Já si ke kořalce vždy něco malého zakousnu a současně piju hodně vody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Awe

Je v celku jedno jaký druhy alkoholu piješ, vždy je lepší se nejdříve najíst.Nebolí potom žaludek a není ti tak špatně jako když chlastáš na lačno

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Jíst hlavně předtím. Ne se nacpat k prasknutí, ale v každém případě se vyhnout chlastání nalačno. V takovém případě hrozí "rychlá smrt" (ve smyslu předčasný konec zábavy) a blití s prázdným žaludkem taky není nic moc.
Lidová moudrost praví a praxe potvrzuje, že nejlépe je se najíst nějakých mastných pokrmů tak, že se tukem zamastí žaludeční stěny a alkohol se pomaleji vstřebává do krve.
Jíst během pití nemusí být na škodu, ostatně pokud je mi známo, tak v Rusku se u popíjení vodky vždycky něco jí. Já osobně bych preferoval různé masné výrobky jako klobásy, ovárek, špek, jitrnička apod.
Zelenina a ovoce se mi nezdá, že by měly nějaký pozitivní či negativní význam, nanejvýš jako prostředek k ředění alkoholu pomocí vody v nich obsažené. Prokládat pití kořalek vodou je vhodné zcela nepochybně. Alkohol totiž dehydruje a organismus určitě bude příjem vody vyžadovat nejpozději následující den ráno.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mika.0.1.

Před pitím alkoholu, v tomto případě tvrdého alkoholu, je lepší se najíst něčeho tučného nebo mastného, stačí do polosyta. Každý přece ví, že tučná a mastná jídla zpomalují vstřebávání alkoholu. A když se najíš je to i lepší než nalačno.
A taky se doporučuje něco jíst během konzumace a hlavně taky to prokládat čistou vodou. Například jeden drink tvrdého alkoholu trochou vody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

otázka zní jinak: pít to svinstvo?
odpověď: nepít a nikdy, já mám spotřebu cca1L / rok a dobře jim tak

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

když se chlastá, tak se nežere .. max qašáky, to by šlo!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Rusové k vodce pojídají špek, k slivovici přece "patří" uzený špek (chléb ke špeku, vše na prkénku ...). :-)))
Když už člověk "musí" do /tvrdého/ alkoholu, má být předem žakudek dobře vymaštěný/naolejován (třeba sardinkami), hlavně nakrmen ;)
Raději nepřehánět, krutá jsou rána opilcova :D

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření