Avatar uživatele
cizrna

Jaký tvaroh použít do dezertu?

Na trhu je xxx různých druhů tvarohů: ve vaničce - měkký, tučný, polotučný, další tvrdý, další v kostce v obalu, atd... Kdykoliv se snažím připravit nějaký dezert, jehož ingrediencí je tvaroh, je napsáno v receptu např.: 250g tvarohu. A teď si vyber - nevím jaký tvaroh použít, je to skoro jako nějaká sazka na jistotu :-o
Můžete mi prosím napsat, jaké tvarohy jsou používané a co používáte vy? např.: do tradičního (chodského) koláče, do tvarohového štrúdlu, do klasického dortu jako náplň, atd...? Ted mne bohuzel nic jiného nenapadá... Diky za reakce...

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? quentos, anonym před 2045 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Polotučný nebo tučný a zásadně jen kostku z alobalu. Ty z vaničky jsou řidší. Třeba na taveňák z tvarohu se má radši použít kostka, já zase dávám v tomto případě přednost vaničce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Čím je v tvarohu více tuku, tím je chuť výraznější.
Madeta,je dobrej tvaroh,vyhrál i v soutěži,ten doporučím.: Je to jihočeský tvaroh polotučný.
https://www.google.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ptáč

Tak třeba zamíchat s marmeládou, džemem. Jak vyrobit tvaroh doma? Jednoduše. Stačí od někoho sehnat tibetské houbičky. Kefír se zahřeje na temperaturu 37-45 stupňů C. Přecedí se přes jemné sítko. Čím vyšší teplota, tím tvrdší tvaroh.
Nabízím Tibetské houby, jen v Brně.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek