Avatar uživatele
Bronzový

Jak vzniklo, ze se s burcakem netuka a nepripiji na zdravi, ale preje dobrou chut?

... je to z toho duvodu, ze se "nepocita" mezi vino?

Dekuji

Dopl.
Gecco- dekuji, slo mi o tu poveru- neznam... tak diky za ozrejmeni :0)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Burčák není víno - jde o ´lehce´ zkvašený mošt...
;-)
Takže se neťuká a ani nepřeje "na zdraví"...
___
Navíc, podle ´pověry´, by se ťukáním s burčákem ´zakřiklo´ veškeré víno z dané úrody...
;-)
_________________________
Není zač, není nadto ´urazit´ tím vinaře (kámošce se to povedlo a ´držkovou´ jsem dostal já, protože jsem ji ´přivedl´)...
;-)))

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1000
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 876
Zlatý marci1 563
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 467
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 370

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.