Avatar uživatele
autacek

Jak se řešilo dodání nasmlouvaných surovin k vejměnku?

V souvislosti s otázkou https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-drive-obnaselo-prestat-hospodarit-v-chalupe-a-odejit-na-vymenek mě není jasné, jestli si o tom psaly zúčastněné strany předávací protokol, či jak se plnění dané smlouvou inventarizovalo a dokládalo, krom toho, že je to jídla jak pro regiment a ne pro důchodce.. Přijde mi to v praxi zhola nemožné.

Zajímavá 0 před 2074 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Zřejmě nemáš vlastní domácnost a tudíž ani představu kolik se všeho za rok s prominutím sežere. Zajímavý na zmiňovaném výčtu je spíše nepoměr některých potravin oproti dnešku – např. množství tvarohu a masa. Naši předci dříve jedli hlavně chléb, luštěniny, mléko a tvaroh, pak koláče a nepravidelně maso. Proto má známý popěvek slova: hrách a kroupy to je hloupý, to míváme každý den, ale vdolky z bílé mouky jenom jednou za týden. Těžkou práci si zpříjemňovali tak, že při obědě chleba zapíjeli žitnou nebo tzv. čistou /výčepní lihovinou/. Možná i proto si při práci často zpívali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek