Avatar uživatele
Frogman

Jak dlouho vydrží zavařeniny poživatelné?

Mám na mysli například doma zavařené marmelády, třešně, papriky, cibule, okurky, …
Sice to během 2 let průběžně jíme a doplňujeme, ale jen pro představu, jak dlouho tyto zavařeniny vydrží, aby byly ještě k jídlu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2916 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Odpoveď byla označena jako užitečná

Záleží na kvalitě zpracování a skladování. Měl jsem marmeládu starou tak 20 let a byla luxusní.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Frogman Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Pokud se nepřidá konzervant, může být do roka po ní. Ale taky jak píše Dochy.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Některé sice „vydrží“ řadu let a jsou i poživatelné, neublíží.
Ideální je spotřebovat zavařeninu, konzervu do 18 měsíců max. do 2 let.
Po této době už není plnohodnotná…
Ideálně se zavařuje vždy na rok, pak je nová úroda a ta se opět zavařuje
a přes zinu zbaští ;)
http://www.mi­lujizavarovani­.cz/cs/temata/show/dze­my-a-marmelady/23-zakladni-postup-trvanlivost-a-skladovani/

před 2913 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bublak1

V Anglii cca před třemi lety zkoumaly marmelády zavařené před druhou světovou válkou- nic jim nebylo! Byly normálně poživatelné. Pravděpodobně bez přístupu vzduchu pokud se dobře zareksují vydrží roky! 🙂

před 2916 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek