Avatar uživatele
Janča

Jak dlouho mi vydrží marcipánová hmota v lednici, než jí začnu zpracovávat např do tvaru růží?

marcipánová hmota v lednici

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5314 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lencis

Hmotu lze skladovat i půl roku, jen je potřeba ji opravdu dobře zabalit, nejlépe potravinářskou fólii, nesmí se k tomu dostat vzduch. Nejlépe je takto ještě zavřít do plastové krabičky, ještě lépe takové co jde vyvakuovat 😁

A rozhodně ničím nepotírat, spíš lehce poprášit práškovým cukrem!

Až po vytáhnutí, před samotným zpracováním nechat minimálně pár hodin při pokojové teplotě, pak rozbalit, potřít olejem a pomalu rozválet a zpracovat. Jakmile začne hmota praskat, vždy potřete štětečkem… jinak vzniknou nehezké šupinky. Pokud by se stalo, že kvůli zpracování promastíte moc, nic se neděje… práškovým cukrem to zprávíte 😉

Můžete si i uchovat už vymodelované ozdoby. Když jsou ozdoby dobře vyschlé, tak dva dny při pokojové teplotě šup s nimi do vzduchotěsné krabičky a strčit dolů do lednice (přílišná zima, neřku-li mráz je nežádoucí). Po vytáhnutí před použitím zlehka potřít olejem 😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
alenka901

podle mě nepodléhá rychlé kazivosti ale doporučuji těsto pomazat olejem a zabalit do potravinářské folie jelikož hrozí osychání

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dandi

Nejlepší je ji co nejdříve zpracovat… V lednici bohužel ztvrdne jako kámen a pak ani mikrovlnka nepomůže :( takže si ho udělejte raději ve chvíli, kdy budete vědět, že budete mít čas ho i zpracovat…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Attack-design

klidně i rok

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek