Existují piva, při jejichž výrobě se chmel nepoužívá. Místo něj
mohou být jiné bylinky nebo jiná ochucovadla.
Podstatou piva je zkvašená šťáva z naklíčených obilných zrn (sladu).
Pivo se prokazatelně vyrábí již někdy od 4.-3. tisíciletí př.n.l.,
chmel se začal přidávat až někdy ve středověku, pro zlepšení chuti a
prodloužení trvanlivosti piva.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1679 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 584 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |