anonym
Co je to sarkasmus?
Dobrý den chtěl jsem se zeptat, co je to sarkasmus. Vím zhruba, že je to druh mluveni nebo ta,k ale mohli byste mi někdo říct alespon 3 sarkastické věty? Děkuji předem.
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Photoguy, Céma
- Sledovat
- Nahlásit
- Upravil/a
- Před 2822 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Nejlepší odpověď

1) V hodině chemie (fyziky, matematiky...) se píše kontrolní test... Vedle Vás sedící spolužák Vás "ujistí", že pokud nebudete něco vědět, můžete to od něj klidně opsat. Vy ale máte v paměti poslední test, který jste od něj taky opisoval a nedopadl zrovna nejlépe, tak sarkasticky prohlásíte: "Doufám, že jsi našprtaný jako minule."
2) S kamarády se vydáte do kina. Když si uvědomíte, že minule jste kvůli špatné volbě filmu opustili kino už po 5 minutách, sarkasticky prohodíte: "Uvidíme, jestli ten dnešní film bude tak dobrý jako ten minulý..."
3) S kamarádem se nemůžete dohodnout, co budete odpoledne dělat. Vymýšlíte různé nápady a Vás napadne, že můžete třeba vyčistit les od odpadků. Kamarádovo úšklebek, oči v sloup a pronesené "Geniální nápad" je taky sarkasmus...
(jsou to jen rychle vymyšlené příklady, ale snad pomůžou...)
Další odpovědi:

Sarkazmus nebo sarkasmus (řec. doslova „řezání do masa“) označuje kousavou, zraňující řeč, obvykle vyjadřující i jisté pohrdání. Na rozdíl od ironie, která se dovolává porozumění, chce být pochopena, sarkasmus spíše komunikaci přerušuje a odmítá. K sarkasmu patří kus cynismu, zmírněného jen tím, že se k někomu obrací a vyslovuje.
Podobně jako ironické, může se i sarkastické použití nějakého slova vyznačit uvozovkami.
Řeč může být sarkastická jen v určité situaci a souvislosti. Tak člověk, který právě upustil klíče do kanálu, může sarkasticky poznamenat: „Dobrý!"
Zdroj: Wiki

anonym
jedno ze starších doplnění:
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/ jaky-je-rozdil-mezi-ironii-a-s arkaz-smem
Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava
- Jaký je rozdíl mezi cynismem a sarkasmem? (1 odpověď)
- Napadnou Vás i další rozdíly, jak rozeznat ženu od muže, kromě těch níže zmíněných? (4 odpovědi)
- Oči v sloup. (1 odpověď)
- Co byste řekli na heslo dne: NENÍ HLOUPÝ TEN, KDO NĚCO NEVÍ, ALE TEN, CO SE NEUMÍ ZEPTAT! (10 odpovědí)
- Dělali jste někdy sami na sobě nějaký hokus-pokus? (4 odpovědi)
- Co může muže na ženě zaujmout víc než "perfektní" postava? (26 odpovědí)
- Pomáhá vám vyrazit do přírody, nebo mezi lidi, když se chcete uvolnit či jinak vypnout? (10 odpovědí)
- Je něco, co nevíte a báli se zeptat, případně byste se nikdy nezeptali? (7 odpovědí)
- Kolik je 1 decilitr mililitrů? A kolik centilitrů? Nějak mi to nedochází a zapomněla jsem.... (6 odpovědí)
- Co je to sarkasmus? (3 odpovědi)
- Jaký význam má slovo ichtyl ?? (4 odpovědi)
- Neznáte stránku, která tě přetvoří na karikaturu? (2 odpovědi)
- Co si mám přát k Vánocům? (9 odpovědí)
- jaky je vzorec pro vypocet casu ?? (3 odpovědi)
- Jak co nejrychleji vystřízlivět? (5 odpovědí)
- Prosím, nevíte jak se jmenuje písnička, která často hraje na Evropě 2, kde se popískává? (2 odpovědi)
- Co je "Palmární účet" (2 odpovědi)
- Z čeho je "NEDĚLEJ ZAGORKU"??? (5 odpovědí)
- Výměna manželek (2 odpovědi)
- jak spravne zmerit penis,obvod,sirku a delku dekuji (2 odpovědi)
- Kolik stojí kráva a kolik nadojí? (6 odpovědí)
- dobrý den. Prosím co to znamená Suchý humor a jak se pozná ? předem díky (6 odpovědí)
- Poukaz pro ženu a muže Novákovi nebo Novákovy? Jak se to píše? (3 odpovědi)
- víte jak postupně z leva doprava jdou pedály u auta? (2 odpovědi)
- Čím jste byli v minulosti? /test/ (12 odpovědí)