Avatar uživatele
Kepler

Čím to je, že některá hotová jídla chutnají lépe až na druhý den, když se "rozleží" uložené do lednice?

Nejčastěji si toho všimnu u gulášů, nebo tataráku, někdy i u polévek.

https://www.freepik.com/…

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone, Speed77 před 22 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Protože se vzájemně propojí ingredience. Nejznámější příklad je svíčková.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Speed77

Nevím, čím to je, ale u guláše jsem si toho taky všiml. Druhý i třetí den ještě lepší než čerstvě uvařený.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

Hlavním nositelem chutí v jídle jsou tuky, co je difuze jistě víš. Prostě všechno chce svůj čas. Druhým faktorem někdy může být částečná fermentace, která se na chuti projeví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Když já mám zafixovanou představu (pokud dáš do spojitosti "hotovky" a "lednice") kupovaná hotová zachlazená jídla v krabici. Tudíž nwm jak chutnají ě. den už jen proto, že je zdlábnu jaxi napoprvé. Většinu, pokud ne, tak letííííííí! ;) :D :D

Ale vím co máš na mysli a souhlasím s již napsanými názory. JE to dostatku času na "propojení ingrediencí", především koření. Mezi námi, hotoffku z krabice bych už NERISKOVAL po otevření a ohřátí cpát znovu do lednice. ;) :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nassin

Některá jídla jsou nejlepší několikrát ohřívaná. Takový bigos nebo guláš když se mírně připálí, tak to nemá chybu. Ale s tím tatarákem... pokud ho nesním hned, do lednice jej už nedávám. To zbytek raději opeču/osmažím a pokud to nesmím hned po upečení/osmažení, teprve ho dám do lednice, kde vydrží i dva-3 dny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xiperio

Koření se rozleží a chuť je pak intenzivnější.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek