Avatar uživatele
dust8

Chutná pivo lépe s pasterizací, či bez ní?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1438 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Edison

Nesmyslná otázka. Každému jinak. Je to věcí vkusu každého soudruha.

Upravil/a: Edison

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Pamatuju doby, kdy se ještě prodávalo nepasterované pivo. Pokud se nevytvořil zákal, nebo se neodsadily na dně kvasinky, tak chutnalo normálně. Nějaký rozdíl jsem nezaregistroval.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Edison

Mě by spíš zajímalo, jak konzervujou piva když ne pasterizací. Já si pamatuju doby, že pivo po několika málo dnech bylo prostě zkažený a bylo to zcela normální. Pak se začalo pasterizovat a vydrží hooodně dlouho. Dneska koupí člověk nepasterované pivo a vydrží stejně, jako pasterované. Tady vidím nějakou kulišárnu.

před 1438 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek