Avatar uživatele
Bronzový

Zahuštění guláše chlebem?

prosím - asi se vám to bude zdát divné, že to nevím, ale JAK se zahušťuje chlebem? :) u nás doma se guláš zahušťoval vždycky moukou a když jsem hledala zdravější variantu, tak je v receptech vždycky napsáno "zahustíme chlebem" - ale jak se to dělá? to se nakrájí na kostičky, nebo ho stačí nějak natrhat? jak může být starý a co třeba kůrka - s nebo bez? a má se to pak nějak povařit...?
Doplňuji:
děkuju všem za info :) samozřejmě, že každý vaří jiný a určitě ten nejlepší guláš ;) já to zítra zkusím s tím chlebem

a info pro arygnoca - mně nejvíc chutná s bramborovým knedlíkem :)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

já usušený chleba nastrouhám jako strouhanku a tím guláš zahustím. Mám to vždycky v zásobě a přijde mi to lepší než kousky chleba které se nemusí úplně rozvařit,

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

guláš (správně v originálu gulyas) se NEZAHUŠŤUJE! Má se vařit tak dlouho, pokud maso nepustí šťávu a tato nezhoustne. Mouka ani chleba DO guláše nepatří.
a nejí se s knedlíkem.


Avatar uživatele
Zlatý

Je to jak píše Drap a hanjimka.Chléb zbav kůrky,nerozvařila by se,nakrájej na kostičky,podle potřeby přidej do guláše.Chléb by neměl být čerstvý.Nemusí se provařovat tak dlouho jako mouka.Neprovařená mouka je v guláši cítit,v chlebu je už tepelně zpracovaná.Nejlepší chléb je když je tzv. "okoralý".Dobrou chuť.
Doplňuji:
Arygnoc má pravdu s nezahušťováním moukou jen částečně.Tam,kde se nepoužije mouka se zvyšuje množství cibule,která udělá stejnou službu.Jinak se většinou po opražení a udušení masa do měkka toto vyjme,šťáva zapráší moukou a vysmahne na potřebnou hustotu,a maso se vrátí zpět.Ale je pravda,že guláš se ještě nikdy nikomu nepodařilo uvařit stejně.Každý na to má svůj,ten nejlepší,recept a výsledek je super.


Avatar uživatele
Zlatý

Stejně jako s moukou, natrhají se nebo nakrájí kousky chleba bez k§rky. Nemusí být zrovna čerstvý , ale ne tvrdý, rozmíchá se, je dobre nechat přejít varem, stejně jako mouku.


Avatar uživatele
Bronzový

Uvaříš guláš, nedáš do něho mouku a při podávání nabídneš hostům buď chleba jen tak nebo opečený chleba jako krutónky.


Avatar uživatele
Pokročilý

když už tak zkusit kousky masa ;) Suprový :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.