Avatar uživatele
Registrovaný

Nedaří se mi zahustit buřtguláš. Co s tím??

Pokaždé zůstane napůl tekutý, zkoušela jsem kupovanou instantní jíšku, hladkou mouku rozmíchanou s vodou, ale vždy to dopadne stejně:/

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Konkrétně buřtgulage zahušťuju navíc bramborovým knedlíkem v prášku - jednoduché, rychlé a nežmolkuje jako mouka )) Vyzkoušej a uvidíš !
Doplňuji:
Tím navíc jsem myslel to, že už při přípravě přidám část brambor do guláše - ony se rozvaří a zhušťují. Nó a pak zbytek brambor a prášek úpně nakonec, pokud je potřeba.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Zahušťuji moukou s vodou,dej toho víc - málo vody,víc mouky,jen aby se ta mouka rozmíchala.Nebo nastrouhaným tvrdým chlebem.Instantní jíšku jsem kdysi používala,zahustila dobře,ale druhý den,když si to syn ohříval,tak se ptal,jestli to je polívka.


Avatar uživatele
Zlatý

Zkuste uvařit zvlášť brambory a slít vodu,brambory rozšťouchat a přidat do guláše.Přidávat šťouchané brambory podle hustoty guláše.
Doplňuji:
Vařené brambory přidáme jen do uvařeného guláše z důvodu zahuštění.


Avatar uživatele
Stříbrný

Taky zahušťuji rozmixovaným chlebem s H2O, ale raději dám do toho rozmix. syrové brambory. Samozřejmě je dobrá hladá mouka.
Jo dobrý gulášek to je jako se svíčkovou...tu dělá ta moje mňam mňam !!!


Avatar uživatele
Zlatý

Mouka s vodou,to není to pravé ořechové.Zahušťuji moukou tak,že ji dám do jemného sítka,poklepem ji "nacedím" na guláš,a míchám.Mouku přidám podle potřeby.Má to výhodu,mouka nedělá hrudky,je provzdušněná,a rychleji se provaří.Dělala to tak i naše babička.a fakt to funguje.Dobrou chuť.


Avatar uživatele
Zlatý

Já zahušťuji polohrubou moukou s malým přídavkem ins.jíšky.


Avatar uživatele
Stříbrný

U nás se používá hodně cibule do zkladu, mouku rozmixuji ponorným mixerem v hrnečku přidávám po částech aby z toho nebyl pudink.Mouka se musí dobře provařit. Když nepospíchám dělám jíšku..Jde použít osmažená chlebová strouhanka jednou jsem pod ní dal zbytek másla. Přepuštěné máslo vonělo z celého guláše. Jde použít rozmixovaný brambor je jedno zda vařený nebo syrový.Přeji úspěch a dobrou chuť.Hned bych se dal pozvat.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.