Avatar uživatele
Registrovaný

zbarvení antokyanů

PROČ, KDYŽ K VÝLUHŮM z borůvek, černého rybízu, červených hroznů, ibiškového čaje, červené cibule, ostružin atd. PŘILIJI VODU, TAK SE MI BARVA NEZMĚNÍ. VŽDYŤ PŘECI VODA JE NEUTRÁLNÍ LÁTKA A ANTOKYANY SE V NEUTRÁLNÍM PROSTŘEDÍ BARVÍ FIALOVĚ ????????

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Voda z kohoutku je spíš kyselá než neutrální. Tak tam přidej trochu jedlé sody a uvidíš.

Kyselé roztoky antokyanů bývají červené, neutrální fialové a zásadité modré
Doplňuji:
I kdyby ta voda měla pH 7 tak ten původní roztok bude po smíchání stále kyselý. Musíš přidat nějakou slabou zásadu aby proběhla neutralizace.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Než se pustíš do antokyanů, tak si nejprve nastuduj něco o pH.


Avatar uživatele
Zlatý

Voda je sice neutrální, ale pouhým přidáním vody do výluhu nedosáhneš neutrálního prostředí. K tomu je nutný neutrální pufr.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

Hamon

1) je opravdu nutné pokládat dvě stejné otázky?
2) je nezbytné křičet?

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2909
Zlatý quentos 1373
Zlatý mosoj 1336
Zlatý Drap 1032
Zlatý gecco 658
Zlatý led 636
Zlatý hanulka11 627
Zlatý Kepler 589
Zlatý marci1 582
Zlatý Lamalam 553

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.