Avatar uživatele
anonym

z čeho se míchá čučo?

chtěl bych znát z čeho se míchá čučo.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3991 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kenyrts

Čůčo – zkoušel jsem poctivě najít zdroj tohoto pojmenování. Jediná souvislost mne napadá se slovenskou Čučoriedkou. Borůvkovou příchuť čuča jsem sice nikdy neviděl, ale je pravda, že čůčo je především sladké ovocné desertní víno. Jeho pijáci, většinou z down society, jsou dnes často označováni jako Čučáci, Čučmeni nebo Čučíci. A leckterý mladík, či dívka už snad ani neví o jaké víno jde. Taky čučáci asi častěji sahají po krabicových sektech, pravé čůčo snad zmizelo z krámů. Ovocné desertní víno – čůčo – bylo vcelku oblíbeným nápojem mládeže za totáče. Prodávalo se většinou v drogeriích a za cenu od asi 8 do 15 ti korun jste mohli získat zelenou litrovku vína s příchutí Rybíz, Třešeň, Jablko (občas také Šumavské bylinné, nebo Železité – Malaga). Často se na zábavách přidávalo do svařáku, nebo se svařák vařil přímo z něj. Ušetřilo se asi o 2/3 na ceně oproti normálnímu vínu a nemuselo se to sladit. Byl to totiž samotný tlamolep.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
fortin

Čučo je ovocné víno. Na vojně do něho přidávali malou Alpu. Na paneláži jsme ho v zimě ohřívali a protože čučo je sladké, nemuseli ho doslazovat. Svítily z něj oči. Dnes ho vytlačilo krabicové víno které se chutí a obsahem alkoholu nedá srovnat. Tohle víno ještě dělají "zahrádkáři". Najděte si návod na víno z jablek, rybízu, nebo ovoce smíchejte, vražte do demižonu a těšte se z hlasitého bublání. Na 10 L přibližně 1,5-2 kg ovoce, 2 kvasnice, 3kg cukru, 8 hřebíčku, štávu z 1 citronu, teplou vodu. Kvasí asi 3 týdny v teple.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Brčko

Litr levného vína a půl litru rumu svařit a umřít!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

Čůčo je ovocne dezertni vino(tezke,nekvalitni,proste poradnej bolehlav)

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření