Avatar uživatele
Bronzový

Správný a originální vídeňský telecí řízek? Jde mi o to zda se smaží na více pánvičkách samozřejmě na přepuštěném másle.

Doplňuji:
Plachta nic neřeší, u vídeňského řízku je to prakticky podmínkou tj. tenký řez z telecího ořechu. Pouze nevím zda se opravdu smaží na více pánvičkách při různých teplotách od nejvyšší do poslední fáze kde se máslo pouze vpíjí do řízku. Něco jsem kdysi četl od p. Trejbala, ale bohužel HOSIP. Dík

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

tatanko,tady je jeden recept,ale nepíší,kolik pánviček je potřeba.Já jsem ho ještě neochutnala,viděla jen na obrázku,tak nevím.Moje rada je,pokud ho chcete jak plachtu,tak dvě pánvičky nic nevyřeší.Použila bych dvě plotýnky,na který bych dala vyšší plech na pečení.http://habadej.txt.cz/…
Doplňuji:
Třeba si ještě vzpomeneš,pak dej vědět,taky bych to zkusila!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Smaží se na jedné pánvičce,máslo musí mít takovou teplotu,že když do něho vložíte konec vařečky,musí to okolo bublat.Smažit asi 3min.po jedné straně,řízek musí plavat,otáčíme pánvičkou a lžící ještě nabíráme máslo a řízek jím poléváme svrchu.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 377

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.