Způsobů je několik, záleží na druhu omáčku, ale v podstatě existuje jeden základní a nejjednodušší způsob.
Základem takové omáčky je jíška, resp. bešamel.
Rozpustíte máslo, přidáte hladkou mouku - lepé méně. A mícháte tak dlouho, až vznikne jednolitá, kašovitá hmota - jíška. Pozor, nesmí se připálit. Do této hmoty přilejete mléko nebo smetanu, přichutíte a povaříte. samozřejmě přidáte další suroviny podle toho, jakou omáčku chcete. Výtečná je třeba houbová.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1429 | |
annas | 1270 | |
hanulka11 | 985 | |
Kepler | 950 | |
marci1 | 788 | |
iceT | 586 | |
quentos | 506 | |
briketka10 | 494 | |
gecco | 490 | |
zjentek | 449 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |