Avatar uživatele
Amélie

Dá se udělat smetanová omáčka bez smetany?

Respektive, pokud budu dělat smetanovou omáčku (nakrájená cibulka, hladká mouka, kostka bujónu) a místo smetany, přidám mléko, bude chuť a výsledek podobný a nebo to ani nemám zkoušet?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4126 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

nebude smetanová – můžeš ale přidat na zjemnění máslo ,ale stejně to nebude ono

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Koukám, že UHO je věčné a recept na něj jen tak nezmizí. Tu kostku bujónu bych vynechala, stačí osmahnout cibulku na másle, zaprášit moukou, nechat spojit, zalít mlékem (nejlépe plnotučným) a dobře provařit. Dochutit můžeš solí, zeleninou, sýrem a kořením, lze přidat i trochu vývaru (poctivého). Nakonec nech rozpustit lžičku másla, ale už nevař. Omáčka bude krémová, ale chuť poctivé, hutné smetany úplně nenahradí. Může být i dobrá, ale taková šizená. Smetana je smetana.:-)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Děda Louda

Jestliže mohou být takové věci jako kafe bez kofeinu, nealkoholické pivo i víno, lihuprosté kořalky, tabák bez nikotinu, proč by nemohla být smetanyprostá smetanová omáčka?
Nejchutnější jsou ty ze školních či závodních jídelen.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Skoro bych si i tipnul, že je běžně děláte, tedy pokud je děláte z těch tetrapakových krabiček s nápisem „Smetana,“ tak obsah té krabičky viděl smetanu tak maximálně v kině.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Z nouze lze použít mléko a trochu víc másla. Jde to zkousnout, ale bez pravé smetany to nebude to jak od maminky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek