Avatar uživatele
Pokročilý

Proč se mi zdrcla smetana ke šlehání?

Dobrý večer, dělaal jsem buchtu a jako krém byla uvedena smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky. Smetana se měla vyšlehat do polotuhého tvaru.Poté se měl přidat ztužovač,cukr a nastrouhaná čokoláda a došlehat.Bohužel se mi to nepodařilo smetana se jakoby zdrcla a nejde to vyšlehat do pevné podoby. Dá se to nějak ještě zachránit? Prosím je to moc důležité .

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já jsem ztužovač vždycky nechávala ve šlehačce rozpustit
před začátkem šlehání. Ztužovač je sladký, takže jsem už
nic dalšího nepřidávala.

"Pařížskou šlehačku" jsem dělala s instantním (pozor, ne Grankem) kakaem,
opět nechat napřed rozpustit (opatrně rozmíchat), nechat přes noc hodně vychladit a druhý den ušlehat (bez přidaného cukru a ztužovače).

Nemohl by být problém v pozdějším přidání a více ingrediencích?

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1032
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 896
Zlatý marci1 578
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 472
Zlatý quentos 438
Zlatý Kepler 410
Stříbrný elektrikář 395

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.