Avatar uživatele
anonym

Recept na Beránka?

Prosím jednoduché a chutné těsto. Díky!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5311 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já peču nejraději tvarohového beránka:

250 g polohrubé mouky
250 g měkkého tvarohu
200 g másla nebo rostlinného tuku
200 g moučkového cukru
3 ks vejce
1 ks vanilkového cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
hrst rozinek máčených v rumu
špetka soli
mouka na pomoučení formy
tuk na vymazání formy
moučkový cukr na posypání beránka

  1. Změklé máslo nebo tuk utřeme spolu s tvarohem, vejcem a cukrem.
  2. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozinky.
  3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150–160 °C dorůžova
  5. Beránka vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme cukrem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

zde vám zasílám celý postup BERANKA děláme ho dle tohoto receptu už dlouho.

Doba přípravy:
60 minut Suroviny:

4 vejce
1/4 kg cukru
28 dkg pol.mouky
10 dkg vody
10 dkg oleje
1/2 pr. do pečiva
rozinky, mandle, ořechy, kandované ovoce.....(dle chu­ti)

Postup:

Vejce s cukrem a olejem utřeme do pěny, pak přidáme ostatní suroviny a nakonec vmícháme sníh z bílků.

Poleva: jakou má kdo rád, může se posypat pouze cukrem, polít čokoládou,
nazdobit krémem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

Já dělám úplně běžné třené těsto.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
holčička

Já ho dělám z toho sameho těsta jak na bábovku a je taky dobry.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
člověk

Někomu chutná obyč.základní piškot,hlavní je ale poleva,správný staročeský beránek je polit cukrovou polevou,Z bíl­ku,ml.cukru a trochu citronu,hustá poleva se upraví na vychladlé upečené „zvířátko“

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek