Avatar uživatele
Registrovaný

Proč se brambory neuvaří v kyselé vodě?

Například při vaření přímo v zelňačce..
Doplňuji:
Asi jsem špatně položil otázku.. Nejde mi o způsob jak je uvařit správně, ale o to proč se tak děje.. Jestli tam probíhá nějaký chemický proces či podobně?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Uvaří se - ale nezměknou...
Já této vlastnosti brambor naopak využívám, když nechci, aby se mi v bramboračce rozvařily...
;-)
Doplňuji:
Nějaká chemická reakce tam určitě probíhá - ale přiznám se, že jsem v tomto kontextu nad chemií ještě nepřemýšlel...
Včil mne napadá jedno - kyselina sráží bílkovinu, brambora nějakou bílkovinu obsahuje - takže nejde o reakci škrobu, ale bílkoviny a kyselého prostředí,...
;-))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Ono je uvaříš,ale za delší dobu. Brambory se v kyselém prostředí na povrchu „zatáhnou“ a zůstanou polotvrdé.
Doporučuje se je vařit na zelnačku zvlášť.Asi ty škroby v kyselém prostředí nedělají dobrotu.


Avatar uživatele
Bronzový

Brambory se v kyselé vodě uvaří, ale nerozvaří se, vařím je tak na bramborový salát, do osolené vody přidávám i ocet.


Avatar uživatele
Zlatý

Že by se neuvařily ? Já si myslím že se uvaří, ale zelňačka nebude.
Musíš dát brambory do studené zelňačka a pak teprve vařit.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 899
Zlatý annas 786
Zlatý marci1 512
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 462
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.