Avatar uživatele
brejlacek

Proč se brambory neuvaří v kyselé vodě?

Například při vaření přímo v zelňačce..
Doplňuji:
Asi jsem špatně položil otázku.. Nejde mi o způsob jak je uvařit správně, ale o to proč se tak děje.. Jestli tam probíhá nějaký chemický proces či podobně?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3388 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Uvaří se – ale nezměknou…
Já této vlastnosti brambor naopak využívám, když nechci, aby se mi v bramboračce rozvařily…
😉
Doplňuji:
Nějaká chemická reakce tam určitě probíhá – ale přiznám se, že jsem v tomto kontextu nad chemií ještě nepřemýšlel…
Včil mne napadá jedno – kyselina sráží bílkovinu, brambora nějakou bílkovinu obsahuje – takže nejde o reakci škrobu, ale bílkoviny a kyselého prostředí,…
😉

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ono je uvaříš,ale za delší dobu. Brambory se v kyselém prostředí na povrchu „zatáhnou“ a zůstanou polotvrdé.
Doporučuje se je vařit na zelnačku zvlášť.Asi ty škroby v kyselém prostředí nedělají dobrotu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzlatokopka

Brambory se v kyselé vodě uvaří, ale nerozvaří se, vařím je tak na bramborový salát, do osolené vody přidávám i ocet.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Že by se neuvařily ? Já si myslím že se uvaří, ale zelňačka nebude.
Musíš dát brambory do studené zelňačka a pak teprve vařit.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek