Avatar uživatele
Pokročilý

proč mi při bouřce zkysl vývar v lednici

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Tady je moje odpověž doby dávno minulé. Třeba na ten vývar také bude něco sedět.

Tak jsem si připoměl svoje dětství. Ano v bouřkovém období jsme mívali k večeři často kyselé mléko, které se ve spíži srazilo při bouřce ( ono se srazí i v chladničce). Každá hospodyně to tenkrát znala.
Přiznám se ale , že nevím co způsobuje, že se kasein a další proteiny ve mléce sráží zrovna při bouřce a jsem chemik. Trochu se po tom poohlédnu.
Když se nad tím zamyslím je to chemická reakce jako každá druhá. Na chemické reakce má vliv i tlak. Zřejmě je iniciací pro sražení mléka změna tlaku při bouřce, která určitě je.

Doplňuji:
Jediné co jsem dohledal, je že kyselé srážení mléka ( ono je i sladké) způsobuje změna elektrického potenciálu. Což se při bouřce určitě děje.



Doplňuji:
Děkuji za ohodnocení mé snahy.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Jak dlouho tam byl před bouřkou :).


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud ve vývaru byly zavařené nudle,mohlo se to stát!
Doplňuji:
Někdo o voze,Mosoj o koze.


Avatar uživatele
Stříbrný

s tím ale nemá bouřka nic společného,pokud vám ovšem šla elekrika.Jinak by ti to nezkejslo.


Avatar uživatele
Zlatý

mléko by ti mohlo zkysnout ,ale vývar -...... to jsem neslyšela

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 901
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 513
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.