Avatar uživatele
Registrovaný

Pod jakým názvem se u nás prodává "red kale"? Prodává se vůbec?

V jednom anglickém receptu po mně chtějí, abych použil "red kale", což bych osobně přeložil jako "červená kapusta". Když si však zadám červenou kapustu do google vyhledávače, tak mi to vyhodí jen fotky červeného zelí s odkazy na slovenské recepty, jelikož Slováci říkají zelí kapusta. Moje red kale má ale vypadat jako na obrázku dole, takže to není klasická zelená hlávková kapusta, ani červené hlávkové zelí. Prodává se to u nás vůbec a případně pod jakým názvem?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Mně to připomíná kadeřávek - kapusta kladeřvá. Její druh Red Russian s červenými listy
.

Zda se u nás prodává, nevím, snad jen ve vybraných zelinářstvích.

Podívejte se na druhy kapusty.

http://zahrada.bydleniprokazde ho.cz/…

https://www.google.com/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Domnívám se, že jedná o kadeřávek, čili kadeřavou kapustu. :-))
https://www.vitalia.cz/…
Kadeřávek patří mezi kapustu a je mezi ní dokonce KRÁLEM (-ovnou). Kromě železa (více než steak), vápníku (více než mléko), dalších minerálních látek, vitamínu C (17 krát více než mrkev) a K (více než všechny ostatní listové zeleniny) obsahuje také vitamín A (karoten), B (zejména biotin), lutein (76 mg/kg), foláty (kyselina panthothenová), 45 druhů flavonoidů, antioxidanty, vlákninu a navíc je téměř bez kalorií. Působí protizánětlivě, má protirakovinné účinky, zlepšuje trávení a zažívání, restartuje a detoxikuje organismus. Je vhodný pro osoby s vysokým tlakem, diabetem, cevními chorobami, revmatickou artritidou či v těhotenství.
Kadeřávek se chuťově liší od běžné kapusty a má lahodně nakyslou chuť s lehce hořkým podtónem a sladkou příchutí. V Itálii se pěstuje také modrozelená až černá odrůda Cavolo Nero, které se přezdívá toskánský palmový či dinosauří kadeřávek (listy svou strukturou totiž připomínají kůži dinosaura). Tato odrůda má jemnější aroma, je krásnou okrasou zahrady a je velmi zdravá.
Kadeřávek konzumujte syrový nebo ho vařte jen krátce (4-9 min.), případně ho spařte vodou, aby zůstalo zachováno maximum vitamínů a hodnotných látek. Z kadeřávku si můžete připravit výborná smoothies, (raw) chipsy (jsou velkým trhákem např. v USA), saláty (listy je vhodné zbavit tuhých stonků a zjemnit je tím, že je promasírujete hrubou solí a/nebo je pokapete citronovou šťávou a nechat 5 min. odležet), polévky, těstoviny, rizota a přílohy. Výborně se hodí v kombinaci s dýní, červenou řepou či luštěninami. Ideálně se sklízí po prvních mrazících, na místních trzích ho však většinou bohužel najdete jen velmi krátce.

Běžně se dá koupit.

https://zdravagurmanka.flox.cz /…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1201
Zlatý annas 1082
Zlatý hanulka11 986
Zlatý marci1 680
Zlatý Kepler 640
Zlatý iceT 546
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 475
Zlatý quentos 453
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.