jirka F

Měl by člověk mít rád svou práci, aby mohl s radostí pracovat a radostně žít?

Pokud by práce byla zároveň jeho koníčkem.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? EKSOT123, Filip84, Savier, Disraeli před 11 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Tonda Káňa

Je to ideální stav. Ovšem většina lidí svoji práci nemá moc rádo, a tak většinu svého života stráví něčím, co je nebaví…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
cappuccino

Prijde mi to logicke! Protoze kdyz budu chodit do prace, ktera me nebavi, mam zkazeny cely den, tyden, mesic, rok – vlastne cely zivot. Proto je idealni, najit si praci, ktera nas bavi.

0 Nominace Nahlásit

Drap

Určitě

0 Nominace Nahlásit

elkon

Samozřejmě, ne každý si ale dokáže najít práci, která by jej bavila a byla by i koníčkem. Mně se to povedlo, už po základní škole jsem věděl, co chci dělat, čím se živit, a bavilo mě to celý život. Časem jsem se i dostal ve své profesi na místo, kde jsem i dost vydělával, a tím jsem se pak dostal i k pěknému, nadprůměrnému důchodu. Je to na každém, jestli chce vydělávat dost peněz (je potřeba myslet hodně dopředu), nebo se spokojí s tím, co mu kde dají.

0 Nominace Nahlásit

Rokio

Samozřejmě. Je to značka ideál.

Já třeba já mám rád svoji práci.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

No vidíš, že umíš položit i normální otázku, jednou za 10 let! 😅

Ale máš to volaké zmetené, je to radostně pracovat a radostně žít. A do rachoty zvesela, rubat jak frajer nevídaný, co rube na předku, bo Stalin nakazał.

Jestli někdo dlouhodobě dělá něco, co ho nebaví, je cyp.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

„Pokud by práce byla zároveň jeho koníčkem“, pak bude člověk svou práci mít rád a tedy bude moci s radostí pracovat a zřejmě i radostně žít.

Jyřík jyřík… 😑

0 Nominace Nahlásit

Kelt

Pokud si to dáš do matematické výrokové logiky, kde výrok A mám rád svou práci a výrok B pracují s radostí a radostně žiji. Pak podle pravidel indukce jestliže A pak B , tak je nepravdivá jen když B je nepravdivá a A pravdivá. Jinak je pravdivá. Takže si to může š přebrat. Ono to není ale všechno, jak zjistíš časem. Radost v práci a životě se mění u každého člověka různě.

0 Nominace Nahlásit

EKSOT123

Táta mi říkával: „Co děláš, dělej rád.“ No já jakožto nerozumný dospívající jsem mu to otáčel (dělej, co děláš rád). Také je součástí jedné modlitbičky: „Věčný Otče, obětuji ti nejsvětější srdce Ježíšovo a všechnu lásku, se kterou vykonal na zemi všechny svoje práce,…“
Já jsem se to nakonec přece jen trochu naučil, i když připouštím, že si raději zvolím činnost, ke které mám blíže. (Podle hesla – nevadí, že si nevydělám, hlavně když se nadřu.)

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek