Avatar uživatele
Pokročilý

Která kyselina způsobuje kyselost kiwi a ananasu?

Myslel jsem si, že je to kyselina citrónová, ale toto ovoce se mi zdá být až trochu "štípavě" kyselé což citron není, takže to asi kyselina citrónová nebude.
Doplňuji:
Ale tyhle kyseliny jsou slabší než kyselina citrónová a ve zmíněném ovoci je zřejmě nějaká silnější kyselina, takže by tammělo být ještě něco

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ananas obsahuje především kyselinu citronovou, maleinovou a tartarovou.
Kiwi hlavně kyselinu listovou, kyselinu askorbovou (= vitamín C)

Zdroj: net

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Vitamin C.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2921
Zlatý quentos 1376
Zlatý mosoj 1340
Zlatý Drap 1038
Zlatý gecco 668
Zlatý led 637
Zlatý hanulka11 627
Zlatý Kepler 602
Zlatý marci1 585
Zlatý Lamalam 565

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.