Avatar uživatele
Lurius

Jak připravit nepečené ovesné tyčinky s čerstvým ovocem, aby mi ztuhly v lednici?

Rozhodl jsem se překvapit svoje tělo zdravou stravou a proto chtěl bych poprosit o radu někoho kdo má zkušenosti, abych nemusel zapínat troubu, jak připravit tyčinky k rychlé spotřebě (2 dny) bez pečení a sušení?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 359 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Odpoveď byla označena jako užitečná

O ztuhnutí se obvykle postará přítomnost másla, jako v každém nepečeném cukroví.
Jak jinak.
Někdo používá náhražky (nezdravé, jako je Hera apod.). Někdo musí, z důvodu ABKM použít tuk naprosto bez mléčné bílkoviny včetně syrovátky.
Máslo je máslo. Je chutné a zdravější, než ty rádoby rostlinné náhražky (ničící cévy).
V tomto receptu (viz. odkaz), ho mnoho není, mohou být měkčí, ale držet pohromadě.
Dejte tomu pár hodin v lednici. Někdy nejlépe do druhého dne.
https://www.to­precepty.cz/clan­ky/3304-zdrave-domaci-muesli-tycinky-se-daji-pripravit-pecene-i-nepecene-jak-na-to/

Někdo urychluje proces vložením do mrazáku (krátký čas), vše se tam ale nehodí vkládat.
Tyčinky přikryjte. Lednice vše vysušuje a potraviny okorávají. Stačí mikroten, potravinářská folie, krabička.

Upravil/a: da ny

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Lurius Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek