Avatar uživatele
gnr54

Jak správně zavařit houby?

Prosím Vás,nevíte někdo jak se správně zalejou houby škvařeným sádlem a jak správně postupovat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, elektrikář před 4023 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Kdysi jsem houby takto dělávala, ale nyní kvůli žlučníku už ne.

Zkuste se podívat na odkazy.

http://recepty.vareni.cz/…

Zdroj: http://www.znoj-tyden.cz/houba rska-sezona-vrcholi-aneb-quotj e-libo-houby-na-sadle-quot.a13 98.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Dušené houby jsem dal,do sklenice stlačil a zalíl sádlem a sterlizoval: Další houby jsem vařil na kyselo, do octa.Slaný vývar,co zbyl. Do něj přidal přerostlé václavky. Přivezl jsem jich několik trsů i kusem dřeva. Než jsem je zpracoval v krabici mi pěkně přerostly s nožičkami ostatních hub svařil na pastu, to je také jeden ze spůsobů uchování. Na vrch skleniček od přesnídávky dal sádlo strilizoval.Mněl sem to několik let jen jedna semi převrhla a omastek rozleptal bílou gumu.Jednu jsem mněl načatou v lednici a do polévky či omáčky přidal vždy lžíci pasty.Po odebrání jsem přilil horké sádlo aby k tomu nemohl vzduch.Na konzervy z omastkem má být červená guma.
Doplňuji:
Když vám dělá sádlo problém nemusi se dávat jde použít i jiný tuk přepuštené máslo
nebo lžíci oleje je to aby k houbám nemohl vzuch. Možná že by ani nemusel být když se to sterilizuje.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek