Avatar uživatele
Bronzový

Jak skladovat včelí med?

Jak a kde skladovat med aby nezcukernatěl?Díky!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Už jsem asi dvakrát odpovídala, kvalitní med, především květový, zcukernatí. Aby si udržel svou konzistenci, je dobré ho pastovat.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já ho mám ve skleněné dóze ve skříňce v kuchyni, nikdy se nezkazil, případná cukernatost není na závadu, stačí rozehřát ve vodní lázni a je zase tekutý.


Avatar uživatele
Zlatý

Vysoký obsah cukrů v medu má samokonzervační účinky, nicméně doporučujeme skladovat med v uzavřeném obalu (sklo, keramika, nerez kov...) při teplotě do 25 ˚C a relativní vzdušné vlhkosti do 70 %. více o medu zde v odkaze

Zdroj: http://www.keramka.cz/med-info .html


Avatar uživatele
Zlatý

Annas za mě odpověděla. Jenom jsem si nemohl vzpomenout jak se říká tomu pastování, už jsem chtěl napsat "našlehat".

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 373

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.