Avatar uživatele
Registrovaný

jablečný štrůdl

mám závin před pečením propíchat aby vyšla pára?a potírá se povrch těsta něčím?mám listové těsto
Doplňuji:
Po upečení byl štrůdl krásně nafouklý ale potom splaskl proč?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Zeptal jsem své ženušky a ta vzkazuje:
- propíchat ano (před vložením do trouby závin propíchejte, např. vidličkou)
- potřit ano (rozšlehané vajíčko rozetřete mašlovačkou po povrchu závinu a pak vložte do rozehřáté trouby)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Možná se Vám tu sejde několik odpovědí, které si budou protiřečit a všechny budou pravdivé. Štrúdl je totiž už u nás dost zlidovělý.

Já například nepropichuji, takže předcházející odpověď mě docela překvapila.

Potírat ale určitě. Já potírám buĎ celým rozkvedlaným vajíčkem nebo jen bílkem (dělám si vlastní těsto, kam dávám žloutek, tak bílek takto využiji). Já do něj ještě přidávám špetku cukru a skořici, ale to není samozřejmě nutné.


Avatar uživatele
Pokročilý

U štrůdlu platí, že kolik kuchařů, tolik receptů. Osobně nepropichuji a potírám rozpuštěným máslem. Peču taky z listového.


Avatar uživatele
Pokročilý

Propíchnout se může, ale nemusí. Pomazat rozšlehaným vajíčkem. Moje babička se štrůdlem, ale i s jiným upečeným výrobkem vždy po vyjmutí z trouby asi třikrát bouchla o zem z výšky asi 10 cm. Má to ten efekt, že hmota mírně popraská a pára, která by v ní jinak zkondenzovala, se dostane ven a bábovka nebo něco jiného je potom nadýchaná.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 936
Zlatý annas 806
Zlatý marci1 526
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.