Avatar uživatele
Zlatý

dá se 33%ní zakysaná smetana ušlehat?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nedá.
Šlehání je vlastně vpravování vzduchu(plynu) do mléčného tuku. Pokud se to přežene vznikne máslo.
Pokud mléko( smetana) zkysne vznikne tučný tvaroh a syrovátka. Tvaroh již nenašleháš.
Doplňuji:
Tedy našleháš, ale nevznikne šlehačka, ale našlehaný tvaroh.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Dle cukrářky- nedá!


Avatar uživatele
Zlatý

Nedá. Dá se ušlehat jen smetana ke šlehání. :-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud je takto položená otázka, odpovídám ANO :-D
"Ušlehat" lze cokoliv, tedy i kysaná smetana, stejně jako máslo, sýry, tvaroh apod.
- např. jako pomazánky, krémy .
Šlehačku bychom však z kysané smetany ušleháním nezískali ;).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 912
Zlatý annas 791
Zlatý marci1 517
Zlatý iceT 509
Zlatý gecco 475
Zlatý briketka10 443
Zlatý quentos 417
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.