Avatar uživatele
Zlatý

dá se 33%ní zakysaná smetana ušlehat?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nedá.
Šlehání je vlastně vpravování vzduchu(plynu) do mléčného tuku. Pokud se to přežene vznikne máslo.
Pokud mléko( smetana) zkysne vznikne tučný tvaroh a syrovátka. Tvaroh již nenašleháš.
Doplňuji:
Tedy našleháš, ale nevznikne šlehačka, ale našlehaný tvaroh.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Dle cukrářky- nedá!


Avatar uživatele
Zlatý

Nedá. Dá se ušlehat jen smetana ke šlehání. :-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud je takto položená otázka, odpovídám ANO :-D
"Ušlehat" lze cokoliv, tedy i kysaná smetana, stejně jako máslo, sýry, tvaroh apod.
- např. jako pomazánky, krémy .
Šlehačku bychom však z kysané smetany ušleháním nezískali ;).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1031
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 895
Zlatý marci1 577
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 472
Zlatý quentos 438
Zlatý Kepler 405
Stříbrný elektrikář 395

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.