anonym
Co vše může vzít exekutor?
Bydlím v nájmu u přítelových rodičů,on má trvalé bydliště na jiné adrese.Já mám na byt smlouvu s jeho rodiči ale trvalé bydliště mám také jinde.Přítel má exekuci ale v bytě kde já bydlím není nic jeho,vše co bylo cenné si vzala jeho žena při rozvodu.Takže já něco dostala od m¨ých rodičů,něco si koupila sama,ale mám jen doklady s obchodů,neplatila jsem nic přes můj učet.Jenže exekutor se domnívá,že u mě přítel bydlí.Můžou mi něco vzít,když je tady jako na návštěvě?Máme spolu 2 miminka a nerada bych přišla o tátu svých dětí.Poradí te mi prosím co s tím?Jinak uvadím,že to je rodinný barák,dole bydlí přitele rodiče a nahoře v podkroví já a mám od nich smlouvu o nájmu.Děkuji
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 0
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 3117 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Odpovědi:

S exekutory není žádná sranda a je nejlepší předcházet tomu aby jste se s nimi vůbec musela potkat.
Bohužel pokud už dojde k tomu, že vás navštíví máte smůlu. Mohou vzít vše co se nachází v místě kde žijete, přičemž tam zdaleka nemusíte mít trvalý pobyt, stačí že budou mít svědectví (např. od sousedů) že se na adrese zdržujete. Označit a následně zabavit pak mohou vše kromš věcí na které budete mít přímo doklad toho, že patří jiné osobě, např. kupní smlouvu, daňový doklad, fakturu atd...
Je to smutné, v mnoha případech nespravedlivé, ale je to tak.
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3117 dny
Zajímavé otázky v kategorii Právo a zákony
- Exekuce a kabelka.. Jde o to, že si musím do kabelky schovat kameru a foťák, které normálně používám.. (9 odpovědí)
- Jde jen podle jména zjisit, kde se osoba nachází? (5 odpovědí)
- Jak sepsat dohodu o pronájmu zahrady?? (3 odpovědi)
- Kdy je vhodné podat návrh na osobní bankrot? (3 odpovědi)
- Co vše se dá započítat jako náklady spojené s reklamací? (3 odpovědi)
- Může přejít dluh z rodičů na dítě za jejich života? (5 odpovědí)
- Co se stane, když je dědic v exekuci a zdědí nemovitost, na které je zástavní právo smluvní? (2 odpovědi)
- Platí ještě nárok na dědictví po prarodičích? (2 odpovědi)
- Rušení nočního klidu (6 odpovědí)
- Je to rušení nočního klidu? (8 odpovědí)
- Výměna občanky (4 odpovědi)
- Co opatrovník smí a co ne? (2 odpovědi)
- Co je přestupková komise? (4 odpovědi)
- Povinnost mít u sebe občanský průkaz (6 odpovědí)
- Věcné břemeno chůze a jízdy (1 odpověď)
- Co to znamená zástavní právo z rozhodnutí správního orgánu? Je to zapsané na katastrálním úřadu (1 odpověď)
- jak získat duplikát rodného listu (3 odpovědi)
- Je určena vzdálenost keřů,stromů od plotu souseda a nebo domu? (2 odpovědi)
- Jak napsat omluvny dopis? (4 odpovědi)
- v kolika letech pujdu do duchodu když dělám od 15 let a ted mi je 52 let (7 odpovědí)
- Co znamená poslední číslo dole na občanském průkazu? (1 odpověď)
- Kolik stojí výměna občanského průkazu? (2 odpovědi)
- Omluva k soudu (2 odpovědi)
- Prosím, dá se zjistit adresa člověka podle čísla na mobil? (3 odpovědi)
- jak udělat trvalé bydliště na městském úřadě budu totiž bydlet v pronájmu ale tam mi trvalé bydliště neudělají (3 odpovědi)